0 Comments

Budapesti kávézók napjainkban

Számtalan fajta kávé létezik, ízeiben mind más végeredmény jön létre különböző termesztési, szüretelési és szállítási módokkal. A végleges aroma elkészítésében pedig a legfontosabb folyamat, a pörkölés. Ízekben az is különbséget tehet, hogy milyen szemcseméretűre lett őrölve a kávébab, illetve a lefőzés menete is meghatározó. Összességében elmondható, hogy a kávé nagyon sokrétű lehet, ezért érdemes az […]

0 Comments

Török kávé recept

Hozzávalók: török kávé cukor forró víz Másfél decis üvegpohárba teszek 1 kanál török kávét és lobogó forró vízzel leforrázom. majd 2-szer 3-szor megkeverem, 1 kanál cukrot teszek hozzá újra megkeverem. Hagyom leülepedni a zaccot és ízlés szerint tejet is adhatunk hozzá.