0 Comments

A Wiener Szalon hagyomány és ízvilág találkozása

Budapest a maga pompás történelmi kávézóival és gasztronómiai hagyományaival szintén kiváló helyszín egy különleges kávézó és fagylaltélményhez. A budapesti Wiener Szalon egy olyan hely volt, ahol a bécsi kávézók tradíciója és a modern fagylaltszalon találkozott, hogy egyedülálló íz- és kávéélményt nyújtson. A Wiener Szalon lélek és mottó A Wiener Szalon alapelvei hasonlók voltak a bécsi […]

0 Comments

A cukrászat története

  Az emberek eleinte nyersen fogyasztották a gabona magvakat, ám ezek gyakran emésztési problémákat okoztak, így megpróbálták feljavítani. Ekkor jöttek rá, hogy egy kis pirítás csodákra képes, sokkal édesebb ízt sikerült vele elérni. Az őrlés volt a következő felfedezésre váró lépés, ami eleinte a magvak kövek közötti összeütögetését jelentette. Ezután az őrleményt vízzel vagy tejjel […]

0 Comments

A belga krémes eredete

  A krémesek közül nehéz eldönteni, hogy melyik a legfinomabb. A hagyományos francia krémes, esetleg a belga krémes? Bármelyik mellett is tesszük le végül a voksunkat, mennyei ízélményben lesz részünk, ez biztos.     A belga krémes eredetéről nem sokat tudunk, csak annyit, hogy belgák voltak az első szakácsok, akik elkészítették. Utána aztán ez az […]