0 Comments

A cukrászat története

  Az emberek eleinte nyersen fogyasztották a gabona magvakat, ám ezek gyakran emésztési problémákat okoztak, így megpróbálták feljavítani. Ekkor jöttek rá, hogy egy kis pirítás csodákra képes, sokkal édesebb ízt sikerült vele elérni. Az őrlés volt a következő felfedezésre váró lépés, ami eleinte a magvak kövek közötti összeütögetését jelentette. Ezután az őrleményt vízzel vagy tejjel […]

0 Comments

Érdekességek a fagyi történetéről

  A fagylaltot már a kínaiak is ismerték, akik hóból, tejből és gyümölcsből készítettek maguknak édességet. Később aztán az egyiptomiakon keresztül vált ismertté Európában. Az a hír járja, hogy a történelem során Nagy Sándor fagylaltot szolgált fel a katonáinak a csaták előtt annak élénkítő hatása miatt, Hippokratész pedig a betegeinek ajánlotta egyfajta gyógyírként.     […]