A kenyérsütő használata lépésről lépésre

0 Comments

 

A házi kenyérkészítés sok esetben jobb alternatíva, mint a bolti kenyér megvásárlásra. Egyrészt azért, mert biztosan tudjuk, hogy milyen összetevők, alapanyagok vannak benne, másrészt pedig azért, mert a receptet kedvünk szerint variálhatjuk. Ahhoz, hogy a munka ne egy hosszadalmas és bonyolult munkafolyamat legyen, érdemes beszerezni egy megfelelő kialakítással és teljesítménnyel rendelkező kenyérsütőt. Sokan azért nem választják ezt az opciót a kézi gyúrás, dagasztás helyett, mert úgy gondolják, hogy ők úgysem tudják kezelni a készüléket.

Pedig a kenyérsütő használata messze nem bonyolult. Először mindenképp át kell tanulmányozni a használati útmutatót, ugyanis mindegyik készülék más. Van, amelyiket különböző programok közül választhatunk és adott esetben akár időzítőt is be tudunk állítani.

Miután tiszta képet kaptunk arról, hogy hogyan működik a gép, akkor az alapanyagokat bepakolhatjuk a kenyérsütő formába. Először mindig a folyadékokkal, a vízzel, tejjel, joghurttal kezdjük, majd utána jöhet a liszt, esetleg más por állagú összetevő. Végül pedig, ha szeretnénk, akkor tehetünk bele magvakat, aszalt gyümölcsöket, fűszereket is. Az élesztőt csak mindezek után tegyük az egyveleghez figyelve arra, hogy ne érintkezzen a folyadékkal. Ezt követően már csak rá kell nyomni a programgombra, a többi munkát pedig a kenyérsütő elvégzi helyettünk.

 

Kenyérsütő alkatrészeket és hozzá való tartozékokat mint pl. kenyérsütő szíj, lapát, üst, fogaskerék, fűtőszál és meghajtóegység is könnyen beszerezhetőek a kenyérsütő netlap webáruházban. A kenyérsütő ékszíj cseréjéről pedig a linken található a blogban olvashat. A cikkben részletezve megtalálja a szerelését így könnyedén kicserélheti a hibás szíjat.

Kenyérsütő ékszíj