A belga krémes eredete
A krémesek közül nehéz eldönteni, hogy melyik a legfinomabb. A hagyományos francia krémes, esetleg a belga krémes? Bármelyik mellett is tesszük le végül a voksunkat, mennyei ízélményben lesz részünk, ez biztos.
A belga krémes eredetéről nem sokat tudunk, csak annyit, hogy belgák voltak az első szakácsok, akik elkészítették. Utána aztán ez az édesség is futótűzként terjedt Európában, és minden országban kedvelt csemegévé vált. A szakácsok kibővítették a belga krémessel a repertoárjukat, ami után már nehéz volt visszakeresni, hogy az eredeti recept pontosan kitől is származik. A receptúrát a mai napig homály fedi, éppen ezért az igazi belga finomságot csak cukrászdában lehet megízlelni. Ugyan vannak, akik kísérletet tesznek a belga krémes elkészítésére, de ők is csak a francia krémes receptjét “dolgozzák át”. Ehhez a fajta krémeshez is szükség van aranybarnára sütött lapokra, tejre, tojásra, tejszínre, illetve kell hozzá vanília rúd is. A sütemény jellegzetessége pedig a felső lap, amire olvasztott belga csokoládé kerül.