A legkönnyebb áfonyás muffin recept

0 Comments

A muffin egy gyors és finom desszert, ami nagyon szuper főleg vendégvárásra, vagy gyerekek boldoggá tételére. Gyorsan el lehet készíteni, nincs vele sok gond, mert a sütőben megsül, nem pepecselős és egy művelet során elég sok darab készíthető el egyszerre. Igazából bármivel lehet ízesíteni, akár csoki darabokkal, lekvárral, gyümölccsel. Mi most az áfonyásat mutatjuk be, mivel nagyon egészséges és antioxidánsokban dús gyümölcs. Rendkívül finom és erőteljes ízű.

Áfonyás muffin recept

Hozzávalók:

  1. Először előmelegítjük a sütőt, majd muffin papírokkal kibéleljük a formánkat. A recept 12db mennyiséggel számol.
  2. Átszitálva a lisztet, sütőport, sót és szódabikarbónát egy tálba tesszük, majd összekeverjük.
  3. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, vanília kivonatot és a citromhéjat.
  4. Elkezdjük hozzáadni a száraz hozzávalókat és a kefir 1/3-ad részét. Majd megint száraz keverék, kefir és az utolsó lépésként a maradék lisztes részt és a maradék kefirt.
  5. Belekeverjük az áfonyákat, formákba kanalazzuk, majd 25-30 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.