Tetoválások fajtái és lényege

0 Comments

 

A tetoválás az önkifejezés egy módja, amely a 18-30 éves korosztály 25%-át érinti. Egyre nagyobb népszerűségnek örvend, a tetováló szakma pörög. A tetoválást 65%-ban nők kérik, 35%-ban férfiak.

Tetovált férfi

Mielőtt rászánnánk magunkat, érdemes tájékozódni, elvégre ez minden területre igaz. Nem szabad bármibe is gyorsan belevágni meggondolatlanul, mert a végén csalódhatunk.

tetovált nő

Ugyanis egy nem megfelelően fertőtlenített folyamatnál, ahol a művész nem vagy kevésbé hozzáértő, nagy esély van a fertőzésre, nem beszélve a csúnya munkáról, ami elég hosszú életű lesz. Számít tehát, hogy kihez megyünk és ő milyen profi. Érdemes a jó vélemények alapján választani. Ebben nem ajánlott spórolni.

Tetoválás szalonban

Abban az esetben, ha nem alap motívumot kérünk, hanem művészi motívumot, akkor a tetováló stílusát is figyelembe kell venni. A tetováló a sok tanulás és vizsgák után, érthetően a saját ízlését is bele viszi a munkáiba, ezért mindenképpen nézzük meg több művész portfólióját is.

Tetoválás portfólió

Az „átlagos” tetoválás mellett van még a kozmetikai és az orvosi tetoválás is. A kozmetikai tetoválás szintén ismert és gyakran igényelt szolgáltatás, legfőképpen a nők körében. Itt lehet szó a szemöldök, szemhéj, száj sminktetoválásáról. Ezek általában pár év után kikopnak, tehát ismételni kell őket.

Kozmetikai tetoválás

Az orvosi tetoválás nagyrészt hegek halványítása, vagy akár mellrák esetében hiányzó mellbimbó tetoválása lehet. Ezek is esztétikai munkák, azonban lelki hátterűek. Sok esetben orvosnál lehet igényt benyújtani a lelki problémára hivatkozva, ezáltal van lehetőség ingyenes tetoválásra is.

Orvosi tetoválás