Honnan tudhatjuk, hogy baj van a mosógép vízszintszabályzójával?

0 Comments

 

A modern mosógépek üzemzavarának számos magyarázata lehet, ám a tapasztalat azt mutatja, az egyik leggyakoribb ok a mosógép vízszintszabályzó alkatrészének a meghibásodása. Az első és legfontosabb lépés pontos képet nyerni a probléma gyökeréről, hiszen, ha ezzel tisztában vagyunk, azt is tudni fogjuk, hogyan lássunk neki a javításnak.

Mosógép vízszintszabályzó

Nem melegszik a készülék, és a dob sem forog

 

A mosógépekkel megesik, hogy nem melegszenek fel. Sokan azonnal a termosztát meghibásodására gondolnak, ám nem ritka eset, hogy a mosógép vízszintszabályzója a ludas. Ha a szóban forgó jelenséget a berendezés dobjának a „nemforgása” is kíséri, a gyanúnk még inkább indokolt.

 

Ellenőrizzük, rendben van-e a vízellátás

 

Nos, a mosógép vízszintszabályzójának a meghibásodása a legtöbbször abban mutatkozik meg, hogy a bekapcsolás után a berendezés nem tölti be a vizet. Még mielőtt azonban mosógép vízszintszabályzóját okoljuk, mindenképpen ellenőrizzük a vízellátást is. Amennyiben ezen a területen mindent rendben találunk, nagy a gyanú, hogy valóban a vízszintszabályozó alkatrész mondta fel a szolgálatot, így a cserét nem kerülhetjük ki. Modelltől és típustól függően a ShopX webáruház-lánc áll a rendelkezésünkre, méghozzá jutányos díjakért cserébe! A mosógép alkatrészekről már írtunk anno egy cikkünkben.