Hogyan érjük el, hogy a porszívó a lehető leghosszabb ideig működjön?

0 Comments

 

A porszívó egy hűséges és megbízható segéd, ami leváltotta a seprűket és megkönnyítette a ház takarításának folyamatát. Lehetővé teszi, hogy tisztán tartsuk az otthonunkat, de ezért cserébe ápolást és karbantartást igényel.

Porszívó alkatrészek

Általában a porszívó kefék, a szűrők és a porszívótömlő koszolódnak, dugulnak el először. Természetesen a porszívó porzsákot vagy a tartályt is rendszeresen üríteni, vagy cserélni kell. Ha ezt nem tesszük meg időben, idővel a készülék belső alkatrészei is tönkre mehetnek, és ebben az esetben nem mellőzhető a porszívó javítása.

 

Milyen gyakran kell cserélni a szűrőket a porszívóban?

Ha tartályos porszívóról beszélünk, akkor azt minden tisztítás után meg kell tisztítani, és ügyeljünk arra, hogy a szemetet teljesen kiöntsük a gyűjtőből. A papír porzsákokat ki kell dobni, amikor megtelnek, a szintetikus és szövet porzsák viszont sokkal tovább bírja.

A szűrőket ajánlatos évente legalább kétszer cserélni, de erről rendelkezik a gyártó a használati utasításban is. Egyes szűrőket el is lehet mosni, ilyenkor a megfelelő mosogatószer vagy a mosópor vízben való feloldása után helyezzük bele a szűrőt 30-40 percre. Ezután jól le kell öblíteni, és hagyjuk természetes módon megszáradni.

 

Hol lehet új porszívó szűrőket és alkatrészeket venni?

A legtöbb szűrő azonban nem mosható, és amelyik mégis, azokkal sem biztos, hogy megéri ilyen sok időt eltölteni. Amikor cserére szorulnak, érdemes felkeresni a porszívó tartozékokat kínáló webáruházakat, ahol szakmai segítséget szerezhetünk, illetve vásárlói véleményekkel is találkozhatunk.

Az olyan webshopokban, mint például a Porszivos.hu a rendelés rendkívül egyszerű. Csak dobjuk a kosárba a kiválasztott eszközt, majd adjuk meg a szállításhoz szükséges adatokat.

Ha a jövőben szeretnénk egyéb dolgokat is rendelni, érdemes regisztrálni, így nem kell legközelebb bajlódni az adatok beírásával. Ellenkező esetben mindössze el kell fogadnunk az Adatvédelmi irányelveket és az ÁSZF-et, és máris kész a rendelés.